RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

България изпадна от дивизия А след нова загуба на Евро 2013

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа
16:38, 27 юли 2013, Автор: , Преглеждания:36

БългарияНационалният отбор на България за юноши (18) изпадна от елита на Европа. В първи мач за разпределение на местата от 13 до 16 нашите срещнаха Босна и Херцеговина, като отстъпиха с резултат 57-72, информира bgbasket.com.

Така българите са сигурен изпадащ в дивизия В, тъй като от елита надолу отиват последните три отбора. Нашите ще играят утре за 15-16 място, но двубоят на практика няма значение, тъй като и една победа няма да означава нищо.

Дълго време двубоят бе равностоен, като решаващи се оказаха последните шест минути на третата част. Дотогава Босна водеше само с точка, но тимът направи серия от 15-0, която бе спряна с един успешен наказателен удар на Милов точно преди сирената за край на тази четвърт. Разликата обаче вече бе станала голяма, а в последната част босненците удържаха преднината си.

Най-резултатен за нашите отново стана Александър Везенков, който завърши с 18 точки, а хвана и 8 борби. Евгени Хаджирусев се отчете с 9 точки, а с 6 и 7 борби се отчете Николай Вангелов.

За босненците с 23 точки и 8 борби приключи Давор Караматич, а 20 точки имаше Сандро Гачич.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации