RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лалова със злато и в щафетата, Иванов също взе титла в Стара Загора

Публикувано в: Лека Атлетика
21:22, 27 юли 2013, Автор: , Преглеждания:75

Георги ИвановЩафетата на България на 4 по 100 метра при жените спечели титлата на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора. Мария Данкова, Габриела Лалева, Галина Николова и Ивет Лалова бяха най-бързи с време 45.41 секунди.

Българките имаха проблеми при първото предаване, но в последствие Лалева и Николова се справиха по-добре и Лалова получи втора на последен пост, след което без проблеми се справи с конкурентките си и взе второ златно отличие за деня след успеха на 100 метра по-рано днес.

Националният рекордьор на гюле Георги Иванов триумфира в коронната си дисциплина с 20.72 метра и донесе шесто златен медал за България в първия ден на състезанията.

Теодора Коларова драматично загуби титлата в бягането на 800 метра. Тя завърши за 2:05.62 минути и пропусна и последната възможност за покриване на норматив за участие на Световното първенство в Москва, който беше 2:01.50 минути.

Победителка стана Дорина Короши (Румъния), която с по-добър финален спринт изпревари българката в последните сантиметри и финишира за 2:05.60 минути.

Европейска шампионка до 23 години на троен скок от Тампере 2013 Габриела Петрова остана със среброто с постижение от 13.92 метра и също не успя да си осигури квота за участие на Световния шампионат в руската столица през август.

Шампионка на троен скок при жените стана Кармен Тома (Румъния) с 14.56 метра, с което направи личен рекорд и покри норматив „А“ за Световното първенство в Москва.

В бягането на 400 метра европейската шампионка от Гьотеборг 2006 Ваня Стамболова остана с бронзовото отличие с 53.70 секунди. Тя се завърна на пистата след 6-седмично лечение на контузия.

Победителка на една обиколка стана Аделина Пастор (Румъния) с 52.76 секунди. На чук при мъжете Айхан Апти завърши четвърти с 66.25 метра, а победител стана Сергей Маргиев (Молдова) със 73.77 метра.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации