RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Матей Казийски: Ако има промяна, сам ще поискам да се върна (ВИДЕО)

Публикувано в: Волейбол
15:18, 28 юли 2013, Автор: , Преглеждания:590

Матей КазийскиЗвездата на българския волейбол Матей Казийски намери време по време на сватбата на разпределителя на националния отбор Георги Братоев и даде интервю за bTV, в което внесе малко повече яснота около трансфера си в турския Халкбанк и възможността за завръщане в държавния тим.

„Гледах мачовете на националния отбор от Световната лига, момчетата се справиха се много добре, за съжаление малко не им достигна да направят нещо по-голямо, но това пак е добър резултат“, бе първият коментар на Казийски.

Като се има предвид, че бе на сватба, при това в компанията на чаровна блондинка, той не можа да избегне темата дали и той не мисли скоро да последва Братоев.

„Все още не съм мислил и не съм се нагласил да тръгна по тази пътека”, лаконичен бе волейболистът.

Казийски бе категоричен, че трансферът му от Тренто в Халкбанк, заедно със съотборниците му Рафаел и Османи Хуанторена, и треньорът Радостин Стойчев, е бил наложителен и е бил предизвикан от ситуацията.

„Това е един нов проект, който ще бъде много интересен и ще бъде за една година. Наложи се да премина в Халкбанк. Събитията така се стекоха след края на шампионата, че реших да продължа на друго място. Не можех да продължа там при условията, които се създадоха.

Все още се надявам догодина да се върнем. Наистина се надявам нещата да се променят до такава степен, че да се завърнем всички заедно. Дали ще се получи не знам, тъй като нещата в момента са много несигурни. Аз бях абсолютно уверен, че нещата ще си останат така, след като спечелихме титлата, но се оказа, че няма нищо сигурно.

Проблемът не беше само финансов. Всички имахме желание да останем, въпреки че се говореше за намаляване на заплати, но нещата се наредиха по такъв начин, че това бе невъзможно.

За мен шампионската титла на Турция си е гъдел и предизвикателство, но основната цел ще бъде Шампионската лига”, допълни новото попълнение на отбора от Анкара.

Зе него националният отбор още не е затворена страница, но завръщането му преминава само през промени в ръководството на българския волейбол.

„Отдавна казах, че ако нещата се променят по някакъв начин, съм готов да се върна в отбора. Въпросът е обаче, че аз не виждам промяна, да не кажа, че нещата са по-зле и от преди. Така че няма за какво да говорим. Ако има някаква промяна, аз ще съм първият, който ще се обади на телефона на треньора“, каза Казийски.

ВИДЕО – ТУК!!!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации