RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Албена отново организира силен турнир по тенис за деца

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
12:25, 7 авг 2013, Автор: , Преглеждания:33

Албена

В края на този месец курортен комплекс „Албена”, който през последните две години се наложи у нас като център за провеждане на силни, интересни и забавни турнири по тенис за деца, отново ще организира състезания за момичета и момчета до 8 и до 10 години.

Четвъртото издание на „Albena cup – kids tennis“ ще се състои от 30 август до 1 септември 2013 г. То е под егидата на Българската федерация по тенис и Програмата „Тенис10s”. В него участниците ще спорят за купите и медалите на Grand Mall. Турнирите в Албена се очертават да бъдат изключително интересни, тъй като те ще се явят генерална репетиция за участниците преди Мастърса на България при момичетата и момчетата в двете възрасти.

Проявата в курорта се отличава по това, че бе първата в страната, в която се включиха деца от чужбина на тези възрасти, както и, че по време на надпреварата за малките таланти и техните родители е организирано Парти от аниматорите. Досега в изданията се включиха тенисисти от България, Русия, Румъния и Кипър. Осемгодишните ще участват на „оранжев корт” в групи, а десетгодишните – на „зелен корт” с обща схема до полуфинал, след което ще бъде проведена финална група. За отпадналите през първия ден ще се организират и утешителни турнири.

Мачовете ще се играят с топки Babolat, осигурени от официалния представител на световноизвестната компания за България – фирма „Есен” (Варна).

Медийни партньори са специализираните сайтове за тенис в България – TennisKafe.com и Tennis24.bg. Партньор на „Albena cup – kids tennis“ отново е фирма „Изида”, която радва тенисистите с вкусни сладоледи и предметни награди.

Таксата за участие е 25 лева, като за участниците има и преференциални цени за настаняванев Албена. Заявките за участие се приемат до 28 август на адрес: albenacup2013@abv.bg или на моб. тел. 0878 32 62 62. Подробности в сайта Albena.bg.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации