RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Триумф за Русия на 4х400 при дамите

Публикувано в: Лека Атлетика
18:46, 17 авг 2013, Автор: , Преглеждания:53

01589855

Щафетата на Русия в дисциплината 4х400 метра при жените стигна до златните медали на Световното първенство в Москва и така домакините излязоха начело в класирането пред САЩ с общо 6 титли.

Русия в състав Юлия Гушина, Татяна Фирова, Ксения Рижова и Антонина Кривошапка направи много добро бягане, като на втори пост Фирова успя да наваксат аванса на американките и предаде първа. В предаването между 3-ти и 4-ти пост при САЩ настъпи леко объркване, тъй като лекоатлетката им бягаше в 1-ви коридор, а трябваше да предаде във втори. Това даде малък аванс на Кривошапка и тя убедително триумфира след 3:20.19 минути.

Джесика Биърд, Наташа Хейстингс, грешницата Ашли Спенсър и Франсина Макрори финишираха за 3:20.41 минути, като подобно на победителките и за тях това е най-добрия резултат за сезона. До бронзовите отличия стигна тима на Великобритания Ейлид Чайлд, Шейна Кокс, Маргарет Адеойе и Кристин Охуругу с време от 3:20.61 минути.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации