RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хасково се подсили с български талант

Публикувано в: Баскетбол, България
16:27, 18 авг 2013, Автор: , Преглеждания:173

Вероника ДжиковаЕдна от най-добрите млади баскетболистки на България вече е част от Хасково 2012, след като Вероника Джикова подписа договор с клуба, информира bgbasket.com.

Младият талант се състезаваше до миналата година за отбора на Рилски спортист, където бе изградена като баскетболистка. Ръководството на Хасково 2012 искаше да привлече Джикова още през сезон 2012/2013г., но това стана факт едва сега.

Родената пред 1990 г. и висока 179см състезателка, играеща на позиция 1/2, записа през изминалия сезон средни показатели на мач от 32.8 минути, 7.7 точки, 5.3 борби и 3 асистенции.

Треньорката Елена Станкова познава отлично качествата на Вероника Джикова и сподели за нея следното: „Винаги съм искала да бъде в отбора ми. От работата ни в националните отбори за девойки съм с отлични впечатления относно характера, морала и трудолюбието й. Убедена съм, че ще бъде един от лидерите на тима.”

Единствената състезателка от изминалия сезон, която остава в редиците на Хасково 2012, е Жени Димитрова. Тя се изяви като изключителен боец в битките и ръководството на клуба не се поколеба да поднови договора й.

Така българките в отбора на Хасково 2012 ще бъдат осем, което коренно променя концепцията на клуба от миналата година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации