RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

БФТ и „Албена” АД подписаха договор за сътрудничество до 2015-а

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
14:44, 20 авг 2013, Автор: , Преглеждания:88

БФТБългарската федерация по тенис подписа договор за сътрудничество с „Албена“ АД. Това беше обявено на съвместна пресконференция днес, на която присъстваха президентът на БФТ Стефан Цветков и изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев. Срокът на контракта е до края на 2015 година.

„За Българската федерация по тенис партньорството с „Албена“ АД е чест. С него получаваме допълнителна възможност за подпомагане на българския тенис. Албена е прекрасен курорт и доказан партньор на спорта и в частност тениса през годините“, заяви президентът на БФТ Стефан Цветков.

„С договора за нас се открива нова прекрасна възможност за развитие на стратегията ни през следващите години с организиране на турнири за детско-юношески и професионален тенис. В Албена има отлични условия за това“, допълни Цветков.

БФТ поема като ангажимент промотирането на курорта в Европа като добра тенис дестинация.

До края на годината в черноморския курорт ще бъдат организирани международно състезание за деца, професионален турнир на ITF за жени и треньорска конференция.

„За 2014 година планираме сериозен и динамичен календар. Държавните първенства за деца, юноши и девойки ще се проведат в Албена. Ще има повече детски турнири, Балкански първенства. Планираме и професионални турнири, за които ще решаваме в движение“, каза Цветков.

„Ние ще бъде лоялен партньор на федерацията по тенис и ще изпълним всичките си задължения по договора – коментира Красимир Станев. – Тенисът е сред най-подходящите спортове в туристическите региони, така че отдавна имахме подобна идея. Договорът ни с БФТ е за 3 години, но се надявам да отчетем добри резултати и след време отново да организираме пресконференция, на която и двете страни да обявят задоволство от партньорството си. Поели сме финансови ангажименти към БФТ, които не са кой знае колко големи, но не са и малки. Договорът ни е отворен и вярвам, че в бъдеще ще имаме още по-сериозно партньорство. Апетитът идва с яденето”.

КК „Албена“ разполага с 13 корта, на шест от които в момента тече реконструкция, която ще бъде завършена до няколко дни. Останалите седем корта ще бъдат обновени през зимата. Планът на „Албена“ АД е през 2014 година да започне изграждането на тенис база с 10 корта, като най-късно през 2015 година да бъде готов нов модерен тенис център в курорта.

Източник: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации