RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Девойките обърнаха Унгария и останаха на 23-о място в Европа

Публикувано в: Баскетбол, България
17:05, 25 авг 2013, Автор: , Преглеждания:50

България девойкиНационалният отбор на България за девойки (18) остана на 7-о място в дивизия В и съответно на 23-о място в Европа за възрастта си. Това стана факт, след като в последната си среща от шампионата в по-долната дивизия нашите момичета победиха домакина Унгария с резултат 72-70. Така българките завършиха успешно участието си и завоюваха престижно класиране, пише bgbasket.com.

След размяна на по 4 точки в началото последва и размяна на по серия от 10-0 и за двата тима, която запази равенството. След това унгарките пак дръпнаха, но нашите ги стигнаха и след десет минути домакините водеха с точка. През втората част българките направиха серия от 7-0 и така взеха преднина от 6 точки, която обаче бързо бе стопена, а домакините и пак излязоха напред. Последва ново равенство, а на почивката все пак Унгария водеше с 2 точки.

След паузата домакините вкараха първите 5, с което се откъснаха и имаха добър аванс дълго време. Българките обаче се не предаваха и две минути преди края на срещата резултатът бе изравнен. Нашите дори отбелязаха следващите 4 точки, а въпреки че унгарките върнаха две от тях, успехът остана за България.

Най-резултатна за успеха стана Борислава Христова с 32 точки, като тя добави и 9 борби. Теодора Динева се отчете с 13 точки, а 9 имаше Калина Аксентиева.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации