RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ботев Пловдив заплаши австрийци

Публикувано в: Ботев Пловдив, Избрано, Футбол България
11:08, 29 авг 2013, Автор: , Преглеждания:100

Тодор Неделев

Международен скандал е на път да се завихри заради евентуалния трансфер на Тодор Неделев. „Ботев“ обмисля да сезира ФИФА заради нерегламентирани преговори на „Ред Бул“ (Залцбург) с футболиста. Очаква се днес българският отбор да изпрати гневно писмо до австрийците за скандалното им поведение, пише вестник „Труд“.

Във вторник почти от стълбите на изпратения за него от концерна частен самолет Неделев се обадил на спортния директор Александър Александров, че с баща си заминава за среща в чужбина и ще отсъства един ден. И това, естетвено, било прието като погазване на правилата.

Трансферната сага започна да ражда слухове. Най-актуалният в Пловдив е, че българската делегация в Лайпциг и Залцбург е получила „капаро“ на стойност 300 000 евро. Друго предположение е, че пасажерите от частния самолет на милиардера Дитрих Матешиц нямат намерение да се съобразяват с „Ботев“. Причината – клаузата, освобождаваща футболиста от контракт при плащане на 1,5 млн. евро от който и да било клуб.

Агресивността на австрийците дразни „Ботев“, но хиените от „Ред Бул“ явно имат стратегия. Ако са спечелили на своя страна играча, сега може с оферта от 3 млн. евро да изпреварят конкуренцията. „Тотнъм“ се бави заради проблемите около трансфер №1 в света за сезона на Гарет Бейл. А немският „Майнц“ едва ли ще има сили да се конкурира с милиардера Дитрих Матешиц, собственик на „Ред Бул“.
Възможно е плановете за Неделев да са да играе година или година и половина в Залцбург, а после да облече екипа на новото бижу на компанията „РазенБалдщпорт“. Неслучайно частният самолет кацнал първо в Лайпциг, където Неделев разгледал базата на клуба. Именно този тим е планиран от „Ред Бул“ да стане хит в първа Бундеслига след 2 години.

Интересно е как ще реагират англичаните, след като „Дейли мейл“ писа, че и „Арсенал“ следи Неделев. А преди 10 дни тричленка от „Ботев“ стигна до стискане на ръцете и обещание за писмена оферта от „Тотнъм“ срещу рекордния за България трансфер от 5,87 млн. евро. А в играта за новия №8 на България се замесиха също по информации на чуждестранни медии „Рома“ и „Сошо“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации