RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Официално: България поиска Евро 2020

Публикувано в: Футбол България
10:33, 4 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:38

Борислав МихайловБългарският футболен съюз из­праща днес в Нион официалната си кандидатура за домакинство на Евро 2020. По идея на президента на УЕФА Мишел Платини шам­пионатът за първи път ще се рази­грае в 13 града на континента. На­шите кандидатстват за най-ниския пакет, включващ 3 мача от групо­вата фаза и един 1/8-финал.

България реши да подаде документи след срещи на президента на футболната ни централа Борис­лав Михайлов с премиера Пламен Орешарски и министъра на спорта проф. Мариана Георгиева. Най-късно до 24 април в Нион ще очак­ват конкретните параметри по ин­фраструктурата на кандидатура­та. И ако се реши София да стане част от голямото шоу, през 2016-а трябва да започне строеж на новнационален стадион.

За двубои от груповата фаза и 1/8-финал изискването е арената да е с минимален капацитет 30 000 зрители, което при задължителни­те буферни зони означава поне 33 000. В шампионата през 2020-а ще участват 24 отбора, които жребий ще разпредели в 6 предварителни групи.

Междувременно Борислав Михайлов коментира с едно изрече­ние и една усмивка казаното в „Труд“ по негов адрес от Мишел Платини. В интервю за единстве­ната българска медия, поканена да гласува за футболист №1 на Европа в Монако, славният фран­цузин каза: „Бобо, Боби, Михай­лов… Знаете много добре, той ми е приятел. Толкова голове съм му вкарал, че ще му казвам както си искам!“

В задочен отговор Михайлов ка­за: „Щом мосю президентът така е казал, трябва да го приемем, но вие все пак проверете.“ Оказа се, че Платини има на сметката си са­мо един гол срещу Михайлов. И той ео тдузпана – 21 ноември 1984 г. (губим с 0:1 в световна квалифика­ция в Париж) И той е от много, много спорна дузпа…

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации