RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

БФТ организира шест международни турнира за жени

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
14:20, 5 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:51

Диа ЕвтимоваБългарската федерация по тенис организира серия от шест международни турнира за жени през септември и октомври. Състезанията започват с 23-ото издание на състезанието на ТК „Левски“, което е с награден фонд 25 000 долара и чиито квалификации са от събота, 7 септември, а основната схема стартира на 9 септември.

Водачка в схемата в София за момента е известната австрийка Патриция Майер-Ахлайтнер. Поне дузина българки ще вземат участие в квалификациите и основната схема. С най-предно класиране от тях е националката за „Фед къп“ Диа Евтимова.

Следва турнирът в Добрич от 16 септември, който също е с награден фонд 25 000 долара.

Останалите четири състезания са с награден фонд 10 000 долара. Техни домакини са Варна (23-29 септември), Албена (30 септември – 6 октомври), Русе (07-13 октомври) и Бургас (14-20 октомври).

На тези състезания редица български тенисистки са направили своя дебют в международни турнири. Виктория Томова записа голям успех, като спечели състезанието във Варна през миналата година.

БФТ организира и седем международни турнира за мъже през 2013 г. От 29 октомври до 3 ноември ще бъде второто софийско издание на Турнира на шампионките в „Арена Армеец“, който е финален в календара на Женската тенис асоциация. Така федерацията записва рекордните 14 международни състезания за мъже и жени в България през този сезон.

източник: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации