RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Иво Тонев плаща неустойки в Левски

Публикувано в: Левски, Футбол България
11:12, 13 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:158

Иво Тонев

Иво Тонев е поел ангажимент да плати неустойките на тримата футболисти, с които “Левски” скъса. “Сините” се разделиха с Жоао Силва, Рамон Лопес и Кристовао Рамос. Нежеланият Дъстли Мюлдер още се дърпа и тренира за здраве, докато получава 5-цифрена сума месечно.

Тонев просто си пое отговорността за своите грешки в селекцията, пише вестник „Труд“.

Тримата прогонени бяха привлечени с неговата благословия или по негова инициатива. Примерно през зимата на 2012-а тогавашният треньор Николай Костов искаше друго дясно крило, но останалите от ръководството наложиха Рамос.

Председателят на управителния съвет на “Левски” има и бизнес, така че разполага с лични средства, за да поеме отговорността и финансово…

Говори се, че всеки от прокудените е получил неустойка в размер на 3 заплати. Така явно става въпрос за общо обезщетение малко над 100 хиляди евро.

Сюлейман Диамутен заведе дело срещу “Левски” във ФИФА за забавен транш по неустойка. Защитникът дойде през февруари 2012-а, а през май 2012-а бе изгонен, защото имаше динамиката на “тролейбус в задръстване”. Символът на грешките в “синята” селекция получи неустойка, вероятно в размер около 50 000 евро. Двете страни се разбраха да бъде изплатена на части и след като една се забави с няколко дни последва оплакване. Може би става въпрос за 10 хиляди евро.

“Левски” пуска утре 8000 билета за дербито с “Лудогорец” в неделя. Въпреки сринатия сектор “А” от “сините” вече пласираха и близо 2000 абонаментни карти. Така нищо чудно на “Аспарухов” да има десетина хиляди зрители.

Агитката стяга нова хореография. Ивайло Стоянов-Сватбата ще свири мача.

“Изненадан съм и доволен от всичко в “Левски” – каза новакът Ларсен Туре. – Очарован съм и от красотата и чара на София. Доволен съм от базата на “Левски”. Не е като на “Лил”, но няма за какво да завиждат на нормалните френски клубове, И положението със заплатите е благоприятно. Парите се дават нето, а не бруто като във Франция. От “Левски” ме питаха и дали имам приятели футболисти без договори.”

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации