RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Крис Хорнър с историческа победа във Вуелтата

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:18, 15 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:82
Крис Хорнър

снимка: Евроспорт

Американският ветеран Крис Хорнър стана най-възрастният победител в което и да е от големите колоездачни състезания, след като триумфира в Обиколката на Испания.

Хорнър, който е състезател на Радио Шак и ще навърши 42 години другия месец, показа завидни спринтьорски качества и днес завърши след 30-о място, но то беше достатъчно за запазването на преднината му от 37 секунди пред Винченцо Нибали, останал 2-и в надпреварата.

Австралиецът Майкъл Матюс от отбора на Орика спечели днешния последен 21-и етап от Вуелтата – от Леганес до Мадрид с дължина 109.6 километра. Със силен финален спринт той победи Тайлър Фарар (САЩ), Никиас Арнд (Германия), Джани Меерсман (Белгия), Максимилиано Рикезе (Аржентина), Грега Боле (Словения) и Адриан Пети (Франция), наредили се след него от 2-о до 7-о място. Всички те имат днешното време на победителя- 2:44:00 часа.

В генералното класиране Хорнър приключи с време 84:36.04 часа, пред победителя от Джиро д’Италия Винченцо Нибали, на 37 секунди и Алехандро Валверде (Испания) на минута и 36 секунди.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации