RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кубрат Пулев: Не е ясно дали галавечерта ми ще е в „Арена Армеец“

Публикувано в: Бойни, Избрано
14:19, 17 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:246

Кубрат Пулев

Интерконтиненталният шампион в професионалния бокс и претендент номер 1 за световната титла Кубрат Пулев изцяло изключи възможността да получи помощ от Министерството на физическото възпитание и спорта за организиране на боксова галавечер в „Арена Армеец“.

Кобрата беше искрено благодарен за връчената му днес награда за Спортист на месеца, но се оплака от трудностите, които среща в организацията на мач в софийската зала.

„Много съм благодарен за наградата, вече си имам 5 (приза за Спортист на месеца) и само още 3 ми трябват, за да изпиша по една буква на тях и да се образува името на България“, заяви в началото Кобрата в типичния си патриотичен стил.

„В началото на декември трябваше да ми освободят зала „Арена Армеец“, за да направим една хубава гала. Но нищо не е сигурно. Едва ли ще ми помогне спортното министерство, защото не зависи от тях да ми осигурят залата. Те нищо не дават и нищо не прибират от галавечерта. Предполагам, че с нищо няма да ми помогнат. Ако тази гала се случи, искам ВИП гостите на първите редове да бъдат само хора, свързани с бокса, защото има много забравени боксьори.

Със или без мен, тази гала ще се проведе, защото Международната боксова федерация (IBF) я организира. Ако ми разрешат да се бия, срещата ми ще е последната, за да е черешката на тортата, а преди мен евентуално ще има 6 мача. Коко Тайсъна иска да направи последния мач в кариерата си именно на тази гала. До края на седмицата ще се реши дали всичко е ясно. Ако играя, ще бъде в София, ако не – ще се проведе във Враца.

Разбира се, че ще поканя министър Мариана Георгиева, все пак е спортен министър. Тя ме поздрави, изрази възхищение“, обобщи Кобрата.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации