RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Стартира държавното отборно първенство по тенис за мъже

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
19:17, 21 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:56

Durjavno otborno

Държавното отборно първенство по тенис за мъже „Happy” ще се проведе от 24 до 28 септември на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина. 14 състава са заявили своето участие, стана ясно на пресконференция днес. С по два отбора са софийските „Левски”, „15-40” и „Лозенец 2000”. Останалите участници са шампионът от 2012 година ТК „НСА”, „Черно море-Елит”, „Севлиево”, ТК „София”, „Дема”, „Дипломат”, „Пловдив Тотал Тенис” и „Хасково”.

Сред участниците личат имената на националите Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов („Левски”) и Валентин Димов („НСА”), както и на бившите номер едно на България Тодор Енев и Ивайло Трайков („Черно море-Елит”). Отборите ще бъдат разделени на групи, срещите са във формат два мача на единично и един на двойки. Наградният фонд на турнира е 10 000 лева като шампионите ще вземат 4000.

Валентин Димов оцени предстоящото първенство като много силно. „Рано е да се каже дали можем да защитим титлата си от миналата година. Конкуренцията е много голяма и силите са изравнени. Бих се радвал да стана за четвърти път отборен шампион, след двата успеха с „Черно море-Елит” и този с „НСА”, но ще бъде трудно. Самият аз се чувствам във форма”, коментира Димов пред медиите.

Финалната среща е в събота, 28 септември, и ще бъде предавана пряко по БНТ.

Източник и снимка: Гонг

Оставете коментар

Подобни публикации