RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Aлбена се завръща на картата на световния тенис

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
12:02, 27 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:44

Диа ЕвтимоваВаканционно селище „Албена” се завръща на картата на световния тенис. От 28 септември до 6 октомври курортът ще бъде домакин на международния турнир по тенис за жени „Albena Оpen 2013” с награден фонд 10 000 долара.

Надпреварата е от календара на БФТ и ITF и носи точки за световната ранглиста. Заявка за участие са направили тенисистки от 11 държави – България, Франция, Чехия, Белгия, Турция, Русия, Румъния, Холандия, Македония, Украйна и Молдова. Голяма част от тях вече са в комплекса и тренират на реновираните кортове, които отговарят за провеждането на професионални турнири. Водачка в основната схема е националката на България Диа Евтимова.

Предстоящият турнир е част от дългосрочната стратегия на Албена да се утвърди като място за тенис почивки, лагери и провеждане на състезания за всички възрасти и на всички нива.

Комплексът от две години организира най-престижните състезания в България за деца до 8 и до 10 години, а от това лято е и официален партньор на Българската федерация по тенис. Тенис резортът получи правото да домакинства през следващите две години на летните ни държавни лични първенства за състезатели до 12, 14, 16 и 18 години, а изготвената програма от местните тенис специалисти ще наложи курортът като една от най-привлекателните тенис дестинации в Европа.

източник: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации