RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Георги Братоев: Италианците знаят как се печелят такива мачове

Публикувано в: Волейбол
04:51, 29 сеп 2013, Автор: , Преглеждания:73

Георги БратоевРазпределителят на националния волейболен отбор на България Георги Братоев коментира след загубата от Италия с 1:3 в полуфинала на европейското първенство, че за да се класират на финал, трябва да се научат да печелят в такива мачове.

„Чисто технически не мога да кажа сега какво не ни достигна да играем финал. Трябва да погледнем записа от мача и статистиката. Просто не можахме да реализираме важни топки във важни моменти – примерно в последния гейм имахме топка за изравняване, а във втория имахме преднина от 21:20 и не успяхме. За да се случат тези неща трябва да мине доста време. Както казаха някои от нашите треньори и от ръководството, италианците играят в едно велико първенство и знаят как се печелят такива мачове. За съжаление никой от нас никой досега не е печелил полуфинали и смятам, че ключът е именно в това“, сподели Братоев пред TV7.

„Условията не са важни. Днес имахме да изиграем един мач, който мога да кажа, че беше по-важен и от финала, но не успяхме. За да бъдем на финал, трябва да се научим да печелим в такива мачове, а за съжаление днес не успяхме да го направим. Искрено съжалявам, че разочаровахме всички фенове пред телевизорите и тези, които бяха по трибуните. Можем само да благодарим, че имаме такава подкрепа от тях. За себе си не усещах някакво по-голямо напрежение, отколкото в 1/8-финала и 1/4-финала. Може при някой от другите да имало напрежение, но ако искаш да няма напрежение, трябва да отпадаш още в груповата фаза“, продължи разпределителят на България.

„Утре излизаме пределно мобилизирани да спечелим този мач и да вземе един медал, който очакваме толкова дълго време“, завърши Георги Братоев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации