RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Христо Стоичков отказал оферта на Зенит

Публикувано в: Футбол България
12:31, 1 окт 2013, Автор: , Преглеждания:50

Христо СтоичковНяколко руски клуба имат интерес към Христо Стоичков. Това разкри пред „България днес“ мениджърът Мирчо Димитров.

„Надявам се до Нова година Ицо да започне работа в тази страна. Преговарям в момента, но още няма официална оферта. Стоичков е голямо име във футбола и руснаците се отнасят с респект към него“, каза Димитров.

Ицo се раздели с Литекс (където бе избран за треньор на годината) по доста странен начин. Той трябваше да е наставник на ЦСКА, а Гриша Ганчев да влезе като собственик в клуба. Сделката между „Титан“, които по това време бяха собственици на „армейците“ и Ганчев пропадна след дълги преговори. Така Стоичков остана без отбор.

„Ицо отказа оферта от Зенит (Санкт Петербург), когато беше треньор в Ловеч“, разкри Мирчо Димитров. „Предлагаха му длъжност в спортно-техническото ръководство на този клуб. В момента Зенит играе в Шампионската лига. Тогава Христо не прие заради Гриша Ганчев. Каза, че много уважавал този човек и не иска да напуска Литекс“.

В последните 5 години Зенит е най-големият руски клуб, като спечели титлите през 2007, 2010 и 2012 година. Стоичков има опит в руското първенство като съветник на президента на Ростов Сергей Горбан. Сега изглежда готов за ново предизвикателство в тази страна.

Източник на „България днес“ твърди, че Камата се е заел сериозно да учи руски. „Бил съм заедно с Ицо в Русия и мога да кажа, че той говори езика. Разбират го, когато дава интервюта. Това е голям плюс, защото руснаците много харесват хора, които се опитват да се изразяват на техния език. Нищо, че произношението им може да не е перфектно“, завърши Мирчо Димитров.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации