RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Драган Иванов: Медал от Световното би бил доста сериозно постижение

Публикувано в: Волейбол
16:30, 2 окт 2013, Автор: , Преглеждания:52

920Днес щабът и част от състезателите от националния отбор за мъже до 23 години отговориха на въпросите на журналистите в последен брифинг преди заминаването си на Световното първенство, което стартира тази неделя.

„Реалното състояние на отбора е, че с изключение на Венци Рагин, който изпитва леко неразполовение, всички са здрави. По отношение на спортно-техническото състояние ще се сравним с останалите като отидем там. Нямаме поставени цели от Федерацията за конкретно класиране, но всички сме наясно, че медал от подобен форум би бил доста сериозно постижение.

Нямаше как да играем международни контролни срещи, единствената ни възможност бяха българските клубове. Благодаря на „Левски”, които бяха сериозни противници и ни помогнаха в подготовката.” – коментира Драган Иванов, старши треньор на отбора.

За Николай Пенчев и Добромир Димитров бе категоричен, че могат да помогнат много на отбора, но като останалите ще трябва да се преборят за титулярното място.

Златан Йорданов: „Както вече няколко пъти стана дума, за първи път се организира подобен форум, ще дадем всичко от себе си, за да се представим на ниво и да постигнем добро класиране. Нормално е да има притеснение, но на терена всичко изчезва, там давам всичко от себе си, за да помогна на отбора.”

Добромир Димитров: „Мисля, че сме се събрали добри играчи. Вчера с Николай направихме първа тренировка с отбора и бяхме приятно изненадани. Надяваме се да се впишем сред тях добре, въпреки малкото време, което имаме да се сработим. От две години не сме се събирали, но преди това почти всяко лято бяхме заедно и се познаваме. Мисля, че можем да направим едно добро класиране.”

Николай Пенчев, който ще бъде и капитан на отбора, сподели: „Един от плюсовете ни е, че с по-голямата част от момчетата се познаваме добре, играли сме заедно. Бяхме заедно на Европейското, където направихме едно добро класиране, също и на Световното, където не се представихме чак толкова добре. Всичко зависи от нас. Смятам, че сме достатъчно зрели, знаем какво ни предстои, къде отиваме и за какво ще се борим. Това, което аз искам и си пожелавам е да сме здрави. В първия мач на Световното изгубихме един основен състезател, Златан се контузи, сега се надявам да нямаме подобни проблеми. Всички сме изключително мотивирани. За мен няма разлика дали ще играя с мъжете или с връстниците си, защото когато става въпрос за националния отбор съм изключително мотивиран да покажем, че България е сила в световния волейбол. Леко съм уморен психически, но в такива моменти мотивацията надделява и когато стъпим в Бразилия всичко ще изчезне.”

Националите заминават утре в 14:00 часа и се очаква да бъдат в Бразилия 24 часа по-късно.

Ето и имената на всички състезатели, които ще защитават цветовете на България на Световното първенство в Уберландия:

Разпределители:

Добромир Димитров
Георги Сеганов

Посрещачи:

Николай Пенчев
Златан Йорданов
Пламен Драгиев
Бранимир Грозданов

Централни блокировачи:

Венцислав Рагин
Александър Кордев
Красимир Георгиев

Диагонал:

Жани Желязков

Либеро:

Антон Василиев
Петър Каракашев

Пресцентър БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации