RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любо Ганев: Предпочитам Камило Плачи пред Радостин Стойчев

Публикувано в: Волейбол
14:29, 5 окт 2013, Автор: , Преглеждания:87

БългарияВицепрезидентът на БФВолейбол Любомир Ганев беше гост в късното шоу “Денис и приятели” по БНТ 1. Легендарният волейболист нападна бившия национален селекционер Радостин Стойчев, че е попречил на по-ранното развитие на Цветан Соколов. Любо Ганев обяви, че четвъртото място на националния отбор на европейското първенство е успех и разкри, че предпочита Камило Плачи пред Радо Стойчев.

“Четвъртото място на европейското първенство е успех! Голям успех, тъй като нашата група беше много тежка тежка – беше наречена групата на смъртта. Радвам се, че успяхме да направим много хубави мачове, особено срещу Полша и срещу Германия. Съжалявам за поляците, но аз съм българин и подкрепям нашия отбор”, разкри Любо Ганев.

“Много се радвам за победата над Полша, тъй като след Световната лига през миналата година, която спечелиха когато бяхме домакин на финалите, те се държаха надменно срещу нас. Оттогава ние обаче имаме четри победи над тях. Техните фенове месеци преди шампионата бяха сигурни, че Полша ще играе на финала на Европейското и видяхте, че на мачовете в Копенхаген имаше техни фенове. Те викаха срещу нас в мачовете с Италия и Сърбия”, допълни вицепрезидентът на БФ Волейбол.

“Не бих казал, че не успяхме да вземем медал заради липса на концентрация. Особено щом става дума за такова ниво. На полуфинал отговорността е много голяма. Не става дума само за психическа нагласа. Трябва да се научим да печелим такива мачове, а това ще стане с изиграването на повече решителни срещи. Когато няма за какво да играем, играем много силно. Този отбор е заедно в този състав от 1 година. Това не е достатъчно време, за да се сработи много добре и да постига големи успехи. Освен това голяма част от играчите не играят в силни отбори. Те нямат опит в такива важни мачове. Големите отбори често играят финали и играчите им трупат опит във важни мачове”, коментира легендарният волейболист.

“Предпочитам Камило Плачи пред Стойчев. Решението на Матей си е лично негово. В националния отбор трябва да играят хора, които искат да са в него. Когато Казийски реши да се върне, вратите са отворени. Ако той беше в тима, можеше и да бъде по-добро класирането, но нищо не е сигурно. Цецо Соколов ми е слабост. Играе на постта, на който и аз играех. Той обича волейбола и иска да играе за отбора. Соколов има големи данни. Не беше добре за него, че три години стоя на пейката на отбор, на който треньор беше Радо Стойчев. Не мога да приема никакви аргументи като обяснение, тъй като Цецо можеше да бъде сегашния играч много по-рано”, заяви Любо Ганев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации