RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Лъвиците“ влизат в Гран При само, ако отборите пак са 20

Публикувано в: Волейбол
09:45, 6 окт 2013, Автор: , Преглеждания:82

БългарияВолейболистките имат шанс да попаднат отново в турнира на най-силните на планетата Гран при само ако бройката на отборите се запази на 20. Това сочат сондажите на хора от родната федерация в разговори с босове в Международната федерация (ФИВБ), съобщава „Труд“.

По време на европейското за мъже в Дания и спортният министър Мариана Георгиева се срещна с Андре Майер, шеф на Европейската конфедерация и вицепрезидент на ФИВБ. Тогава той каза дипломатично, че „мястото на българските волейболистки е в Гран при“. Решението за турнира се очаква в средата на октомври. Ако отборите обаче се намалят на 16, шансът на националките клони към нула.

Като малък се прогнозира и вариантът България да вземе квалификация за световното догодина за жените. Страната ни кандидатства и за дамите, и за мъжете, мачовете са в началото на януари.

Ще има пет турнира с по 4 отбора и победителите от тях ще играят на световно. При жените визи вземат и най-добрите два от вторите тимове, а при мъжете – само един от подгласниците.

Коя страна ще домакинства се решава основно на базата на европейската ранглиста на държавите. Мъжете са напред в класирането и най-вероятно ще са домакини.

Същевременно Георги Братоев облече екипа на „Габрово“ за 3:2 над сръбския „Джердап“ (Кладово) с в последния мач от турнира в едноименния град. Разпределителят на националния е без отбор и е много вероятно да премине в „Габрово“. Първи в турнира стана румънският „Томис“ (Констанца), воден от треньора Мартин Стоев и в състава с разпределителя Андрей Жеков и либерото Владислав Иванов.

Антони Йорданов, Труд

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации