RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любо Пенев: Ще говорим с ФИФА, да започваме директно с 2-3 по-малко

Публикувано в: Избрано, Футбол България
21:07, 11 окт 2013, Автор: , Преглеждания:112
Любослав Пенев

снимка: БФС

Селекционерът Любослав Пенев нападна остро съдиите след днешната загуба на България с 1-2 от Армения в Ереван. “Лъвовете“ получиха два червени картона, като наставникът имаше сериозни претенции към германската бригада.

„Kонтролирахме мача изцяло – веднага на първо място искам да похваля момчетата и да кажа, че много се гордея с тях. Те бяха перфектни от първата до последната минута. Направихме невъзможното да стигнем и до победа, и да спечелим точка“, коментира Пенев пред БНТ и веднага нападна съдиите в този, а и в предишните мачове на отбора.

„Явно сме пораснали и сме станали много неудобни. Очевадно и по категоричен начин не ни се позволява да стигнем до победата. Не знам, ще говорим с ФИФА, ако трябва да почваме мачовете директно с двама-трима по-малко.

„Показваме всичко днес – характер, стил, с 10 човека ги надиграваме, с 9 не могат да ни надиграят. Имаме повече голови положения. Явно няма да ни позволят да стигнем и до равен мач.

Близо или далеч от Мондиала, окей, нещата са се случили вече. Други фактори, които не зависят от нас, не ни позволяват да вървим нагоре. Направихме достатъчно, за да заслужим поне един плейоф. Какво щеше да стане, никой не знае, но благодаря на момчетата“, каза Пенев, който подчерта, че преди червения картон на Бодуров е трябвало да има такъв на играч на Армения.

„Червеният картон, какво да кажа – за да се стигне до нашите, трябва да има за тях картон за нарушението срещу Миланов. В първите 7-10-12 минути имаше три опасни влизания, на второто дава жълт картон, окей. Третото е пред наказателното поле, той е сам срещу вратаря, от там да си правим заключенията. Няма смисъл да коментирам повече.

Срещу Чехия излизаме за победа. Играем за победа и ще излезем с висок дух и морал. Винаги гоним 3-те точки. Не трябва да сме недоволни. Всички сме с виоко вдигната глава. Радваме феновете, това е“, завърши Пенев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации