RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любо Пенев иска по-голяма заплата или поема към Испания

Публикувано в: Избрано, Футбол България
11:56, 14 окт 2013, Автор: , Преглеждания:187

Любослав Пенев

След като България на практика загуби шансове за класиране на световното първенство в Бразилия, бъдещето на селекционера Любослав Пенев става все по-актуално. Веднага след двубоя с Чехия ще започнат преговори за нов договор на специалиста, пише „Меридиан Мач“.

За момента обаче вариантите пред Любо са два – или поема испански клуб, или БФС да увеличи заплатата му. Както е известно контрактът на Ел Голеадор с Борислав Михайлов е за 2+2 години и изтича в края на тази година. Президентът на БФС вече спомена, че няма никакви проблеми с Любо и желае той да продължи конракта си.

Проблем обаче се оказва тайнствената оферта от отбор от Примера дивисион. Тя е дошла преди няколко седмици, а след като нашият отбор вече почти няма шанс да се класира на Мондиала, интересът се е засилил. Името на клуба за момента се пази в тайна, но се предполага, че е някой от бившите отбори на Пенев. Клубове от рода на Малага, Севиля и Леванте също са сред възможните варианти за специалиста. Преди няколко месеца самият Пенев призна, че мечтае един ден да води испански клуб.

„Някой ден може би ще стана треньор в тази страна. В Испания се чувствам като у дома си. Познават ме, аз познавам много хора във футбола, езика… Логично е един ден да поема тим от страната. Там се изградих сто процента като професионалист. Но не бързам. За мен това е важно, в съзнанието ми е“, сподели Любо.

Ако все пак Пенев реши да остане той със сигурност ще поиска по-сериозна заплата от тази, която получава в момента. Сега той се подписва срещу 30 хил. лева на месец. Ако реши да остане и за квалификациите за Евро 2016 обаче наставникът ще иска поне със 10 хиляди повече.

„Меридиан мач“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации