RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Руски клуб примамва Любо Пенев

Публикувано в: Футбол България
12:44, 15 окт 2013, Автор: , Преглеждания:51

Любослав Пенев

Московски отбор силно желае да има Любослав Пенев за наставник след края на световните квалификации.

Според източник на „24 часа“ става въпрос за Динамо. Офертата била доста сериозно подплатена финансово, но националният селекционер бил твърд, че преди да се изиграе и последният ни мач от квалификациите, няма да я отвори дори.

Турски отбор също е изпратил предложение на Любо, който е един от най-интересните треньори в Европа. Отговорът бил напълно еднакъв с този към руснаците.

Договорът на Пенев като национален селекционер е за 2 плюс 2 години. Допълнителните обаче влизат в сила при съвсем нови условия от страна на селекционера и той трябва да се съгласи.

В момента Любо получава точно половината от заплатата на предшественика си Лотар Матеус. Резултатите обаче са около три пъти по-добри от тези на германеца.

Кръг преди края на световните квалификации нашите държат второто място в групата, въпреки че бяхме изтеглени от четвърта урна. Подобен отбор няма в нито една от другите групи. Една победа над Чехия тази вечер ще ни остави там, но е малко вероятно да стигнем до бараж, защото трябва да се случат невероятни неща в останалите групи.

Преговорите за новите условия на Пенев вероятно ще стартират още след мача с Чехия. Има голяма вероятност да бъдем поканени за контрола през ноември, ако не стигнем до баражите.

По принцип финалистите на световното ще търсят мачове с отбори, които не са стигнали до Бразилия, а нашите са едни от най-добрите.

„Говоря от името на целия отбор, искаме Любо да остане. Той ни учи на всяка тренировка. Дори се шегуваме, че имаме още време заедно, но той не ни дава и миг покой“, заяви вчера капитанът ни Ивелин Попов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации