RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Фланелката на Тодор Стойков вече е готова

Публикувано в: Баскетбол, България
10:18, 29 окт 2013, Автор: , Преглеждания:60

177Ръководството на Лукойл Академик има удоволствието да съобщи, че почетната фланелка на големия капитан, лидер и емблема на отбора през последното десетилетие Тодор Стойков, вече е готова.

Тя бе поръчана в деня, в който баскетболист №1 за всички времена в историята на шампионите обяви, че слага край на славната си кариера – 11 септември. Стойков се отказа на 36-годишна възраст като завеща във витрината на студентите 11 титли и 6 купи на България. Почетната фланелка, която бе поръчана от управата на Лукойл, ще бъде издигната и закачена на тавана на залата на „студентите“ в Правец, информира официалната страница на шампионите.

Това ще се случи на специална церемония, върху която Лукойл вече работи. Първоначалния замисъл бе тя да съвпадне с първото домакинство на тима в НБЛ този сезон. Впоследствие, след проведени разговори и със самия капитан и лидер, в чест на когото Лукойл вади от употреба фланелката с №15, бе взето решение церемонията да бъде организирана при първия по-оспорван двубой, който очакват шампионите на своя територия.

Засега, всички в клуба, включително и Стойков, са обединени около мнението, че подходяща среща за този вълнуващ момент, както за отбора, така и за легендата на родния баскетбол, е 14 декември. Тогава „студентите“ приемат бронзовия медалист Рилски спортист, който през миналия сезон измъчи максимално Академик на полуфиналите.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации