RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камило Плачи отива при Андрей Жеков

Публикувано в: Волейбол
11:24, 2 ное 2013, Автор: , Преглеждания:180

Селекционерът на националния тим по волейбол Камило Плачи ще разговаря лично с Андрей Жеков дали разпределителят е готов физически и психически да се върне в отбора, пише вестник „Труд“.

Андрей Жеков

Доскорошният твърд титуляр на поста се отказа от волейбола преди олимпиадата в Лондон миналата година, но от този сезон отново играе – в румънския „Томис“, където треньор е Мартин Стоев. И името му отново стана актуално за националния.

Плачи пристига утре от Италия заедно със съпругата си Лина и ще остане тук поне до края на януари. В София отдавна е тяхната дъщеря Роберта, която учи усилено български език, за да започне следване по специалността кинезитерапия в Националната спортна академия.

„Говорили сме с Камило по принцип дали трябва да се канят други състезатели, но кого ще повика си е негово решение – заяви Любо Ганев, вицепрезидент на федерацията. – Доколкото знам, Плачи иска да вземе Андрей, за да засили конкуренцията. Предстои ни пътуване до Румъния да гледаме мачове на Жеков и да разговоряме. За целта обаче е много важно какво мисли самият той и дали има желание да се върне. Това се отнася за всеки волейболист – първото нещо е дали иска да играе за националния отбор на България.“

Следващото изключително важно състезание на отбора е световната квалификация в началото на януари в Чехия. Там нашите играят с домакините, Холандия и Кипър. Победителят се класира за световното в Полша.

Плачи ще събере играчите в средата на декември, а дотогава планира да пътува за срещи с волейболисти и от други първенства. Засега са уредени контроли с Турция в София.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации