RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Китай доминира на световното по батут в София

Публикувано в: Още Спорт
16:57, 8 ное 2013, Автор: , Преглеждания:70

463С китайска доминация започна първия ден на световното първенство по скокове на батут, двоен минибатут и академична пътека, провеждащо се в столичната „Арена Армеец“. В днешните квалификации, проведени в Олимпийската дисицплина-скокове на батут взеха участие общо 150 съзтезатели- 90 при мъжете и 60 при дамите.

Единственият български представител бе една от надеждите ни за медал- Ясен Иванов, който остана 36-ти при мъжете и това го остави извън полуфиналите, където се класират първите 24 участницци. Резултатът на нашето момче бе 97.980 с близо 3 единици под Никита Федоренко от Русия, който зае последното място, даващо право за участие в по-нататъчната фаза.

С най-висок резултат при мъжете денят приключи Ксиао Ту от Китай, с резултат 112.100, следван от двукратният световен и действащ олимпийски шампион в дисицплината- Донг Донг, също от Китай, който регистрира 111.045, а трети остана бронзовият медалист от последното световно първентство- Масаки Ито от Япония с резултат- 107.815.

При дамите отново Китай е на върха, след като световната шампионка Уена Хе завърши с най-добър резултат- 103.075, следвана от Олимпийската шампионка- Росана Макелман от Канада, която завърши със 102.430, а на трето място остана Ксинпинг Жонг от Китай с резултат 102.220.

В днешния ден предстоят финалите на скокове на батут- отборно, където лидер е Китай, следван от Япония и Русия при мъжете, а при дамите класирането отново води Китай, а на второ и трето място са съответно Великобритания и Канада. Днес в зала Арена Армеец до 20.00 часа ще се проведат и квалификациите в дисциплните двоен минибатут и акробатична пътека.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации