RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Силвия Митева: Най-доброто решение бе да прекратя кариерата си

Публикувано в: Гимнастика, Избрано
16:12, 13 ное 2013, Автор: , Преглеждания:173

Силвия Митева

„Надявам се след известно време да започна да се развивам и като треньор“, заяви Силвия Митева, цитирана от БГНЕС.

„Заминавам на международен съдийски курс в Лондон. Дано всичко да мине добре и да се справя. Това за мен е един възможен път за развитие – съдия в художествената гимнастика. Надявам се след известно време да започна да се развивам и като треньор“, допълни Митева.

Най-добрата българска гимнастичка официално сложи край на спортната си кариера. Тя стори това на официална пресконференция, на която присъства още президентът на БФХГ Илиана Раева, както и майката, която е и личен треньор на Силвия.

„Отдадох на спорта целия си живот и абсолютно всичко. Това беше едно много трудно решение, което съм взимала през живота си. Смятам, че всеки един спортист трябва да си тръгне с достойнство. Това бе най-правилният момент, в който трябва да се оттегля. След като мислих много пъти да се откажа, взех решение в конкретната ситуация, в конкретните условия и това е най-доброто, което мога да направя за себе си като личност. Решението ми е както от физическа, така и от психическа гледна точка“, заяви Силвия Митев със сълзи в очите.

„След като взех това решение ми предстоеше още едно последно състезание в Берлин, на което за мой късмет успях да завърша първа. Това беше един достоен финал“, заяви още Митева.

„Гимнастиката е начин на живот и не смятам да спирам с нея. За следващата година имам доста покани като демонстрации по целия свят. Ще участвам на много подобни мероприятия и се надявам да запазя връзката си със спорта. Надявам се по този начин преходът ми от активна състезателна дейност към нов начин на живот да не е толкова труден“, добави още Митева.

„Аз тренирам 21 години вече, а това не е никак малко. В световната гимнастика има само една състезателка, която е тренирала повече от мен. Тя се отказа на 28г., а аз се отказвам на 27г. Не са много хората, които успяват да се представят на ниво до тази възраст. Напрежението и отговорността, които има по време на състезания идват в повече. Освен това тялото си има някакви възможности и няма как да го товаря безкрайно. Когато правя нещо, трябва да го правя възможно най-добре, а не просто да отбия номера. Най-доброто решение за мен беше да прекратя състезателната си кариера“, каза Митева.

„Трябва да се налагат малките състезателки. Има нов старши треньор, който си има нова програма. Аз като по-възрастен състезател не бих могла да се впиша в тази програма. Редно е да не давам лош пример на малките, а да им дам път да се развиват“, добави още Митева.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации