RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Чехия спечели първия старт в Световната купа по биатлон

Публикувано в: Биатлон, Зимни
20:28, 24 ное 2013, Автор: , Преглеждания:183

ЧехияОтборът на Чехия спечели смесената щафета 2 по 6 километра за жени и 2 по 7.5 километра за мъже, първи старт от сезона за Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.

Чехите в състав Вероника Виткова, Габриела Сукалова, Зденек Витек и Ондрей Моравец завършиха за час и 17:05.6 минути и използваха осем допълнителни патрона.

На второ място, на 10.2 секунди от победителите, остана световният шампион Норвегия. Биатлонистите на тима използваха 12 допълнителни патрона, а Тора Бергер въртя една наказателна обиколка на първи пост. Украйна завърши на трета позиция с изоставане от 1:11.2 минута и с 12 допълнителни патрона.

Отборът на Франция водеше до последната стрелба, в която се провали Мартен Фуркад. Носителят на Световната купа направи три наказателни обиколки, използва два допълнителни патрона, а Франция завърши едва на пето място.

Българският квартет Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Владимир Илиев и Красимир Анев остана извън класирането, след като беше задминат по последната обиколка. Преди това нашире използваха 23 допълнителни патрона и въртяха пет наказателни обиколки, две от които на Анев на последен пост. В състезанието участваха 26 щафети.

Следващият старт за сезона е в сряда в Йостерсунд – индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации