RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ларс Бергер шокира фаворитите на спринта в Хохфилцен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:26, 6 дек 2013, Автор: , Преглеждания:103

Ларс БергерЛарс Бергер спечели своята победа номер 7 в Световната купа по биатлон, след като достигна до успеха в спринта на 10 километра в австрийския зимен център Хохфилцен.

Норвежкият титан за пореден път демонстрира убийственото си ски-бягане и въпреки че допусна две грешки на огневия рубеж, успя да завърши на първо място с време от 25,02,0 минути.

Машината за победи Мартен Фуркад най-накрая си намери майстора и днес французинът трябваше да се задоволи с втората позиция, изоставайки с 13,6 секунди. Носителят на Световната купа записа стопроцентова стрелба.

Неостаряващият Оле Ейнар Бьорндален показа, че и през този сезон ще бъде фактор, след като финишира трети с един пропуск и пасив от 15,3 секунди.

Останалите трима в първата шестица не въртяха наказателни обиколки, сваляйки всичките си десет мишени. Тарей Бьо (Норвегия) завърши четвърти, а зад него приключиха Кристоф Зуман (Австрия) и Дмитро Пидхручни (Украйна).

Владимир Илиев спечели една точка за генералното класирането, след като финишира 40-и с два пропуска и пасив от почти две минути. На 2,5 секунди зад Илиев приключи Красимир Анев, който зае 43-о място с две грешки. Двамата ни представители си осигуриха участие в неделното преследване.

Михаил Клечоров се отличи със седем точни изстрела и остана на 88-а позиция, докато Мирослав Кенанов е 94-и с два пропуска.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации