RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Селина Гаспарин спечели тежкия спринт в Хохфилцен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
13:30, 6 дек 2013, Автор: , Преглеждания:98

Селина ГаспаринСелина Гаспарин спечели първа победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира на спринта на 7,5 километра в австрийския зимен център Хохфилцен.

29-годишната швейцарка бе най-бърза при трудните условия във втория спринт за сезона и стигна до първото място с време от 23,16,9 минути, въпреки че завъртя един наказателен рунд.

Вероника Виткова от Чехия остана на крачка от успеха, приключвайки на втора позиция с чиста стрелба и пасив от 1,2 секунди. На подиума се качи и младата надежда на Русия Ирина Старих, която също свали всичките си мишени и изостана с 2,1 секунди от Гаспарин.

Носителката на Световната купа Тора Бергер демонстрира 80-процентова стрелба, но въпреки двете си грешки финишира четвърта с пасив от 6,4 секунди. С по един пропуск Юлия Джима (Украйна) и Синьове Солемдал (Норвегия) допълниха шестицата.

Българките не успяха да влезнат в топ 60 и няма да участват в преследването. С две грешки Емилия Йорданова завърши на 83-а позиция с осем точни изстрела и пасив от почти три минути. Десислава Стоянова свали пет мишени и финишира 89-а, докато Дафинка Коева е на 100-ото място с четири пропуска.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации