RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Без изненади в кандидатите за „Златната топка“

Публикувано в: Избрано, Футбол Свят
16:59, 9 дек 2013, Автор: , Преглеждания:65

Меси, Роналдо и Рибери

Световната федерация на футболните асоциации обяви официално имената на тримата кандидати, които ще се борят за най-престижния индивидуален приз във футбола – Златната топка.

Очаквано класираните в топ 3 за изминалата 2013-а година са Франк Рибери, Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Самото награждаване ще се състои на 13-и януари в зала „Конгрес Хаус“ в централата на ФИФА в Цюрих, Швейцария.

Още с обявяването на 23-мата номинирани беше ясно, че спечелилият требъл с Байерн (Мюнхен) френски национал Рибери ще бъде един от главните претенденти за ценното отличие.

Рибери никога не е печелил Златната топка, но изигра страхотен сезон с баварския колос, а според любителите на конспирацията ще получи сериозно „рамо“ от президента на УЕФА Мишел Платини, също французин.

4-кратният кавалер на Златната топка Лионел Меси по традиция е сред фаворитите за спечелване на приза, предвид хегемонията му в последните сезони.

Кристиано Роналдо също има сериозни шансове за втори път в кариерата си да бъде отличен като номер 1 в света, защото с фантастичните си изяви почти собственоръчно класира Португалия на Световното първенство в Бразилия.

При жените трите най-добри, които ще спорят за отличието, са Надине Ангерер (Германия), Марта (Бразилия) и Аби Уамбах (САЩ).

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации