RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Първа победа за Валя Семеренко в Световната купа по биатлон

Публикувано в: Биатлон, Зимни
13:01, 15 дек 2013, Автор: , Преглеждания:84

Валя Семеренко

Валя Семеренко спечели първата си индивидуална победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира в преследването на 10 километра във френския зимен център Анси – Льо Гран Борнан.

27-годишната украинка, която остана трета във вчерашния спринт, направи само един пропуск в четирите си посещения на огневия рубеж и завърши на първа позиция с време от 28,05.4 минути. До момента Семеренко имаше три успеха в кариерата си, но всичките бяха постигнати с щафетата на Украйна.

След невероятно представяне младата надежда на Русия Ирина Старих се изкачи с цели десет позиции, за да завърши на второ място. Представителката на Сборная свали всичките си 20 мишени и остана на 4,2 секунди от победителката.

Друга млада биатлонистка – норвежката Тирил Екхоф, записа една грешка в стрелбата и се придвижи с осем позиции до третото място. Скандинавката остана на 15,5 секунди от Семеренко и изпревари с шест секунди чехкинята Габриела Сукалова. С 20 от 20 Лаура Далмайер (Германия) финишира пета, а шестицата бе затворена от победителката от спринта Селина Гаспарин (Швейцария).

Двете българки нямаха ден на огневия рубеж. Десислава Стоянова записа седем пропуска и се смъкна от 27-о до 55-о място. Емилия Йорданова се изкачи с две позиции до 56-а, приключвайки с шест грешки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации