RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

TV7и NEWS7 зарадваха стотици млади спортисти от цялата страна

Публикувано в: Любопитно
16:02, 17 дек 2013, Автор: , Преглеждания:50

Любо Ганев

В рамките на кампанията “Коледата с TV7 и NEWS7. В подкрепа на българския спорт“ стотици деца от цялата страна получиха спортна екипировка и шанс да се изявят в любимия си спорт.

Съвместно с федерациите по волейбол, футбол и баскетбол, групата канали подкрепиха поредица от турнири в страната, на които се изявиха бъдещите спортни надежди на България. Деца от цяла България се състезават с осигурени от TV7 и NEWS7 спортни екипи, състезателни топки, сакове и друга спортна екипировка, като получиха и специални награди.

“Кампанията е част от цялостната политика на групата канали, които подкрепят активно българския спорт през цялата година. За нас тази инициатива е особено важна, тъй като чрез нея успяхме да мотивираме над 800 деца от цялата страна, за които спортът е начин на живот”, коментира Миляна Велева, директор Новини и актуални предавания и посланик на кампанията.

Посланици на кампанията “Коледата с TV7 и NEWS7. В подкрепа на българския спорт“ са и легендите Любо Ганев, Христо Стоичков и Тити Папазов.

В турнирите се изявиха деца от 5 до 15 годишна възраст от всички спортни клубове в страната, както и деца лишени от родителска грижа. Най-мащабен бе традиционният коледен турнир на “Левски Буба лига”, който се проведе на 15 декември в зала Универсиада в София. В него се включиха над 400 деца от 1 до 4 клас.

В края на състезанията всяко от участвалите деца получи спортен екип и професионална баскетболна топка. Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков оцени високо подкрепата на групата канали.

Най-големите участници в поредицата турнири бяха волейболните надежди от междурегионалния турнир за талантливи момичета, родени през 1998-1999. На него се изявиха 90 момичета на 15-годишна възраст, които мечтаят да станат част от националния отбор на България за европейското първенство през 2015.

Кампанията в подкрепа на детски и юношески волейбол, баскетбол и футбол ще продължи и през 2014 година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации