RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Юнайтед одобрява Стефан Велков

Публикувано в: Славия, Футбол България
12:41, 21 дек 2013, Автор: , Преглеждания:76

Стефан ВелковМанчестър Юнайтед е готов с положителен доклад за видяното от Стефан Велков. Юношата на Славия тренира пет дни с „червените дяволи“ и е оставил отлични впечатления. В петък вечер имаше дори вариант българинът да играе за тима до 21 години срещу Арсенал, но остана извън групата.

Ръководството на Манчестър Юнайтед е изготвило програма на Велков, по която да се подготвя до юни 2014 година. Тя е подобна на тази, която спазват в академията на „дяволите“, съобщава „Труд“.

Скаутът на английските шампиони Будимир Вуячич ще посети София поне още няколко пъти през пролетта, за да следи развитието на младока. До момента сърбинът гледа Стефан 4 пъти през есента и е изписал няколко тефтера с впечатления.

Съвсем скоро от Манчестър Юнайтед ще се свържат с ръководството на Славия за започване на преговори. Едно от условията им е да имат опция за първи преговори с Велков при негов трансфер следващото лято. Това е обичайна практика при преговори с млади играчи, припомня „Труд“.

Предвижда се сериозна базова сума за клуба. От Славия ще поискат около 500 000 евро. Велков е с отлични познания по английски и немски език. Преди години беше искан от Наполи, но родителите му настояха да остане и да завърши средното си образование.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации