RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

18-годишен холандец е трансферната бомба на Лудогорец!

Публикувано в: Избрано, Лудогорец, Футбол България
17:18, 8 яну 2014, Автор: , Преглеждания:93

Йерон Луму

18-годишният талант от Вилем II Йерон Луму е новото попълнение на Лудогорец, съобщи сайтът на холандския клуб.

Медиите в Ниската земя обявиха, че той ще пристигне в България, след като вече е подписал договор с шампионите за три години. Луму играе като ляво крило или нападател. Футболистът е роден в Бреда и е най-младият дебютант с екипа на Вилем II. Той изиграва първия си мач за отбора на 16 години и 7 месеца.

В елита на Холандия Луму дебютира на 17 години и 3 месеца в мач срещу Николай Михайлов и Твенте, който Вилем губи с 2:6. Луму влиза в игра на мястото на нападателя на Лудогорец Върджил Мисиджан и вкарва дебютния си гол. Този сезон Йерон Луму има изиграни 8 мача с един гол в холандската втора дивизия.

Луму ще пристигне утре в България и след това ще премине медицински прегледи. Той ще бъде представен официално пред медиите утре следобед.

Техническият директор на Вилем ІІ Юрген Стрепъл обяви пред официалния сайт на клуба, че Лудогорец трябва да внимава с новото си попълнение.

„Надяваме се, че Йерон може да тръгне по нов път в България и да демонстрира там своя талант. При нас той имаше проблем с дисциплината. Желаем му успех в Лудогорец“, казва Стрепъл за най-младия голмайстор в историята на Вилем.

Думите му се потвърждават от другите медии в Холандия, които съобщават, че преди време Луму не е бил допуснат в Турция поради дисциплинарни причини. От футболиста са се интересували още Хъл Сити и Андерлехт.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации