RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Андреа Хенкел триумфира на дамското преследване в Антхолц

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:16, 18 яну 2014, Автор: , Преглеждания:53

Андреа Хенкел

Андреа Хенкел спечели преследването на 10 километра в италианския зимен център Антхолц-Антерселва, валидно за Световната купа по биатлон.

Германката не допусна грешка в стрелбата, поваляйки всички 20 мишени и измина дистанцията за 31:04.5 минути. Така тя спечели последното състезание в дисциплината преди Олимпадата в Сочи, която стартира след 20 дни. За 36-годишната Хенкел това бе 22-а победа в кариерата, която я изведе на 9-то място в генералното класиране за Световната купа.

Втора в днешния старт остана Надежда Скардино от Беларус, която също не допусна грешка на рубежа, но изостана на 1.6 секунди от Хенкел. Трета е норвежката Тора Бергер – на 6.6 секунди от победителката. Бергер обаче допусна и три неточни изстрела.

Третото място обаче изведе Тора Бергер начело на генералното класиране след 13 от 26 старта. Норвежката има 461 точки, а втора е Даря Домрачова от Беларус с 455 точки. На трета позиция е финландката Кейса Мекерейнен с 444 точки. Домрачова остана пета днес на 30.7 секунди, след като допусна четири грешки в стрелбата.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации