RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Историческо преследване за Краси Анев и Владо Илиев в Антхолц!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:19, 18 яну 2014, Автор: , Преглеждания:567

Красимир Анев

Красимир Анев и Владимир Илиев записаха най-доброто представяне в преследване в историята на мъжкия ни биатлон, след като завършиха в топ 15 на състезанието на 12,5 километра в Антхолц – Антерселва.

Краси тръгна от девета позиция и свали всичките си 20 мишени, за да финишира на седмо място, което и най-доброто му класиране в кариерата в преследването. Анев излезе втори след последната стрелба, но в последната обиколка силите не му стигнаха и той финишира седми с изоставане от 18,1 секунди.

Владо също бе впечатляващ на огневия рубеж и също даде 20 точни изстрела, за да се изкачи с 13 позиции – от 28-о до 15-о, завършвайки с пасив от 37,9 секунди.

По този начин двамата ни представители регисистрираха най-добрия старт в преследване в историята на мъжкия ни биатлон, а совен това дадоха заявка за нещо повече на предстоящата Олимпиада в Сочи.

Победител днес стана отново Зимон Шемп. Германецът, който вчера раздели първата позиция с италианеца Лукас Хофер, допусна две грешки в стрелбата си. Впоследния си тур Шемп успя да задържи лидерството си, завършвайки с време от 31,20,6 минути.

Жан-Гийом Беатрикс (Франция) се пребори за второто място, оставайки на 1,5 секунди от победителя, а подиумът бе допълнен от норвежеца Хенрик Л’Абе Лунд, който финишира с два пропуска и пасив от 4,8 секунди.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации