RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българската щафета 11-а в Антхолц

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:33, 19 яну 2014, Автор: , Преглеждания:104

Владимир Илиев

Мъжката щафета на България зае 11-о място в старта на 4 по 7.5 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Нашите, които бяха в състав Михаил Клечоров, Владимир Илиев, Иван Златев и Красимир Анев, завършиха за 1:19:29.9 час, след като направиха две наказателни обиколки и използваха 9 допълнителни патрона. Щафетата ни бе пета преди втората стрелба на втория пост на Илиев, който обаче въртя наказателна обиколка и отстъпихме на 9-а позиция. На трети пост Златев също при втората си стрелба направи наказателна обиколка, а на последен Анев стреля без грешка, но това не помогна да се изкачим в топ 10.

Квартетът на Франция в състав Симон Фуркад, Алексис Бьоф, Жан-Гийом Беатрикс и Мартен Фуркад спечели надпреварата с 1:14:34.1 час. Французите използваха само 4 допълнителни патрона. На последен пост Мартен Фуркад повали всичките 10 мишени. На 2.6 секунди на второ място остана щафетата на Швеция, а на трето финишира Германия с изоставане от 38.8 секунди.

Състезанието при мъжете започна с 30-минутно закъснение заради лошото време в италианския зимен център. По-рано днес надпреварата на 4 по 6 километра при жените беше прекратена, а след това и отменена заради гъста мъгла по време на втория пост, тъй като биатлонистките не можеха да виждат мишените.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации