RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Още един българин с виза за Сочи

Публикувано в: Зимни, Сноуборд
16:06, 24 яну 2014, Автор: , Преглеждания:60

Радослав ЯнковБългария получи още една допълнителна квота за Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщиха от олимпийския ни комитет (БОК). Тя е за сноубордиста Радослав Янков, който ще се състезава в две дисциплини – паралелен гигантски слалом (PGS) и паралелен слалом (PSL).

Радослав Янков ще навърши 24 години в неделя, роден е в Смолян, висок е 193 см и тежи около 90 кг. Той се подготвяше до последно и остана резерва за предишната Олимпиада във Ванкувър през 2010 г.

Радослав е двукратен световен шампион за юноши – на PSL от Ван Маленко 2008 г. и на PGS от Нагано 2009. Преди това още през 2007 г. спечели злато на Европейския младежки олимпийски фестивал в Хака (Испания).

Има 42 старта за Световната купа, като най-доброто му класиране е 25-о място на PSL в Ла Молина през 2008 г.

Негов личен треньор е Георги Атанасов. Двамата ще пътуват за Сочи на 11 февруари, тъй като състезанията им са на 19 (PGS) и 22 (PSL) февруари от 07:15 до 13:15 ч. българско време.

Дотогава Радослав ще стартира за Европейската купа този уикенд в Италия и в още един старт за Световната купа следващия уикенд, след което ще се подготвя в България до заминаването си за Сочи.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации