RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Райхелт пропуска Олимпийските игри

Публикувано в: Зимни, Ски
21:59, 27 яну 2014, Автор: , Преглеждания:55

АХанес Райхелтвстриецът Ханес Райхелт претърпя операция и ще пропусне Олимпиадата в Сочи, както и всички състезания до края на сезона от Световната купа по-ски алпийски дисциплини, съобщи АПА.

33-годишният Райхелт спечели спускането на легендарната писта „Щрайф“ в Кицбюел преди два дни и беше голямата надежда на Австрия за отличие на Зимните игри в руския курорт през следващия месец.

Той почувствал болки в гърба още преди състезанието в събота, но в крайна сметка решил да участва. В последствие медицинските изследвания днес показаха увреждане на прешлените на гръбначния стълб.

„За радост реших да премина медицински изследвания, защото в противен случай последствията можеха да бъдат много сериозни. За съжаление оперативната намеса в случая беше неизбежна“, коментира Райхелт в официално пресизявление, разпространено от Австрийския съюз по ски.

„Здравето е най-важно. За съжаление трябваше да се откажа от олимпийската мечта, но в крайна сметка искам да мога да спортувам и след края на кариерата ми“, допълва той.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации