RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Федерацията по художествена гимнастика се нахвърли на Силвия Митева

Публикувано в: Гимнастика
16:53, 29 яну 2014, Автор: , Преглеждания:252

Силвия МитеваРодната федерация по художествена гимнастика излезе с официална позиция по повод скандала със Силвия Митева.

Най-добрата ни състезателка в последните години заяви при едно свое телевизионно участие, че е била принудена да се готви в изключително лоши условия, като не е получавала никаква подкрепа от федерацията и председателя Илиана Раева.

Ето и позицията на Българската федерация по художествена гимнастика:

„Управителният съвет приема за недопустимо изнасянето на неверни данни и обстоятелства от Силвия Митева в българска медия.

Художествената гимнастика е спорт, който е донесъл много поводи за радост и гордост на България. Много шампионки в този красив спорт са отдали и продължават да отдават години от живота си за неговото развитие.

БФХГ е организация, в която продължават да работят в синхрон нейните комисии и органи на управление при спазване на правила и обща стратегия.

Управителният съвет категорично заявява, че е направено повече от необходимото за бъдещото развитие на Силвия Митева като съдия международна категория. Вярваме, че нейното изказване е следствие на трудния преход, който преживява всеки състезател при отказване от активна състезателна дейност и преминаване в друга професионална сфера.

Управителният съвет на БФХГ ще продължи да помага на Силвия Митева, както и на всички други спортисти и деятели полезни за развитието и просперитета на българската художествена гимнастика.

Управителен съвет на БФХГ“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации