RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Миро Кенанов 18-и в спринта на Евро 2014

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:44, 1 фев 2014, Автор: , Преглеждания:61

Мирослав КенановДвама от българските представители в биатлона на Олимпийските игри в Сочи 2014 – Мирослав Кенанов и Иван Златев – се класираха за преследването на Европейското първенство в чешкия зимен център Нове Место.

Кенанов се представи най-добре в спринта на 10 километра, след като успя да завърши на 18-та позиция с време 24:34.2 минути след само една грешка в стрелбата при второто си посещение на огневия рубеж.

Миро изостана с 1:54.1 от новия европейски шампион в дисциплината Ларс Хелге Биркеланд от Норвегия, който беше перфектен пред мишените и спря хронометрите на 22:40.1 минути.

Така Норвегия ще празнува двоен триумф в спринта от Европейското първенство по биалтон, след като по-рано днес при жените титлата спечели Марте Олсбу, а Десислава Стоянова завърши на 18-та позиция.

Иван Златев се класира 39-ти заради слабата си стрелба – той направи общо 4 грешки и изостана на 2:35.8 минути от шампиона. Още един българин се класира в топ 60 и по този начин намери място в утрешното преследване – Димитър Герджиков приключи спринта на 50-та позиция също с 4 грешки в стрелбата.

Най-неопитният от българите в Нове Место – Димитър Парталов – остана 67-ми с 5 пропуска на огневия рубеж.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации