RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хансдотер най-накрая спечели победа в Световната купа

Публикувано в: Зимни, Ски
14:25, 2 фев 2014, Автор: , Преглеждания:50

Фрида ХансдотерФрида Хансдотер спечели първата си победа в Световната купа по ски, след като триумфира на слалома в словенския зимен център Кранска гора.

28-годишната представителка на Швеция имаше цели осем подиума в кариерата си пред днешната надпревара, а интересното е, че при всяко качване на почетната стълбичка тя завършваше на второ място. Хансдотер, обаче, успя да счупи каръка и да вземе първия си успех, финиширайки с общо време от една минута и 50,17 секунди.

На само пет стотни зад победителката остана „кралицата“ на слалома Марлийз Шилд. Сестрата на австрийката – Бернадет, също намери място в призовата тройка, приключвайки трета с изоставане от 15 стотни.

Лидерката след първия манш – Микаела Шифрин, разочарова във втория и завърши едва на седма позиция. Пред американката останаха французойката Настасия Ноен и Мария Питилае-Холмнер и Анна Свен-Ларсон от Швеция.

Мария Хьофъл-Рийш (Германия) остава начело в генералното класиране с актив от 1079 точки. В битката за малкия кристален глобус Шифрин е начело с 438 пункта, следвана от Хансдотер с 358 и Марлийз Шилд с 325.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации