RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кралят Бьорндален взе олимпийското злато в спринта!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
17:49, 8 фев 2014, Автор: , Преглеждания:194

Оле Ейнар Бьорндален

Кралят на биатлона – Оле Ейнар Бьорнален, за пореден път доказа огромната си класа, след като спечели олимпийската титла в спринта на десет километра на Игрите в Сочи.

Норвежкият ветеран направи само една грешка на огневия рубеж – при правия, финиширайки на първа позиция с време от 24:33.5 минути. По този начин 40-годишният скандинавец спечели своя пети индивидуален златен медал на олимпийски игри след трите титли в Солт Лейк Сити 2002 и едната от Нагано 1998.

Доминик Ландертингер остана много близо до златото, след като изостана със само 1,3 секунди от Бьорндален. Австриецът свали всичките си десет мишени, но в крайна сметка се задоволи със сребърното отличие. Бронзът бе грабнат от изненадата от Чехия Ярослав Соукуп, който стреля 10 от 10 и остана на 5,7 секунди от победителя.

Големите фаворити за титлата – Мартен Фуркад и Емил Хегле Свендсен, финишираха съответно на шеста и девета позиция.

Българските представители не се представиха на ниво днес и останаха извън първите 40. Красимир Анев допусна три грешки при легналия и завърши 49-и с пасив от почти две минути. Владимир Илиев сбърка на четири пъти – по две грешки и в двете движения, приключвайки на 60-о място с изоставане от 2,22,4 минути. Краси и Влади успяха да се класират за преследването на 12,5 километра.

Михаил Клечоров финишира на 70-а позиция с две грешки, а дебютантът Иван Златев остана 76-и, също с два пропуска в стрелбата си.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации