RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Анев и Илиев ще стартират в преследването

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:58, 9 фев 2014, Автор: , Преглеждания:57

Красимир АневСтарши-треньорът на българските биатлонисти Георги Фъртунов официално опроверга спекулациите, че Красимир Анев и Владимир Илиев няма да стартират в преследването на Зимните олимпийски игри в Сочи.

„Това е Олимпиада, ние не сме дошли да пазим сили и да правим тънки сметки. Щом са се класирали и имат право, те са длъжни да стартират и да дадат всичко от себе си, дори и да нямат големи шансове за по-предни места. А пък и кой знае – виждате, как понякога се получават огромни скокове напред в класирането“, заяви Георги Фъртунов.

Специалистът сподели и своето виждане относно слабото представяне на Краси Анев и Влади Илиев в спринта на 10 километра. Анев завърши на 49-о място, докато Илиев се класира 60-и.

„Те тръгнаха по системата „всичко или нищо“, а можеха да подходят по-спокойно. Просто прегоряха в стремежа си да се докажат. Имаха отлични резултати в стрелбата в последните състезания за Световната купа и в тренировките, а ето че сега точно в изстрелите не бяха прецизни. И Анев, и Илиев имаха нарушен ритъм още в подхода на първата стрелба и моето обяснение е пренавитост и прегаряне. Ще се опитаме да коригираме това за следващите стартове“, обясни Георги Фъртунов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации