RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Русия спечели първо злато в Сочи

Публикувано в: Зимни, Избрано, Фигурно пързаляне
20:36, 9 фев 2014, Автор: , Преглеждания:363

figureРусия най-сетне спечели първия си златен медал на Олимпиадата в Сочи и то в една от най-руските дисциплини – фигурното пързаляне. Домакините стигнаха до титлата в отборната надпревара, като втори и трети са Канада и САЩ.

Днес бе последният ден от състезанието, като бе ред на дамите и танцовите двойки да представят волните си програми. В първата надпревара европейската шампионка и любимка на зрителите Юлия Липницкая изпревари Грейси Голд от САЩ с над 12 точки и затвърди Русия на първата позиция. Трета приключи Валентина Маркей, която добави 8 точки към актива на Италия.

При танцовите двойки номер 1 са американците Мерил Дейвис и Чарли Уайт, следвани от канадците Теса Въртю и Скот Мойр, а руската двойка Елена Илиних и Никита Кацалапов остана трета, но въпреки това общият резултат на Русия им донесе златото пред канадците и американците.

Така домакините само от днес вече имат пълен комплект медали и се изкачиха на 4-та позиция в таблицата по медалите, заедно с Канада, а американците също имат общо 4 медала, но 2 златни.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации