RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Щурм на Русия в спортните двойки

Публикувано в: Зимни, Избрано, Фигурно пързаляне
21:01, 12 фев 2014, Автор: , Преглеждания:254

tatiana-volosozhar-maxim-trankov-2011-4-28-13-40-39Двоен удар за Русия при спортните двойки във фигурното пързаляне, като Татяна Волосожар и Максим Транков триумфираха в Сочи, а сънародниците им Ксения Столбова и Федор Климов са втори. Третата позиция зае двойката на Германия Альона Савченко и Робин Шолкови.

Световните и трикратни европейски шампиони Волосожар и Транков донесоха второ злато за Русия от Олимпиадата, след като бяха най-убедителни и в краткия и волния танц и записаха общ сбор от 236.86 точки. Със среброто се окичи втората двойка на домакините Столбова/Климов, които представиха чудесна волна програма и получиха 218.68 точки.

Третите от Ванкувър Альона Савченко и Робин Шолкови, за които това е последна Олимпиада, отново стигнаха до бронзовите отличия, след като бяха оценени с 215.78 точки заради две падания.

По този начин Русия вече събра 9 медала от които 2 златни, докато Германия води в класацията по титли с общо 6.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации