RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мартен Фуркад непобедим и в индивидуалното

Публикувано в: Биатлон, Зимни
17:43, 13 фев 2014, Автор: , Преглеждания:77

fourcadeМартен Фуркад спечели олимпийската титла в индивидуалното бягане на 20км в биатлона, като негови подгласници са Ерик Лесер (Германия) и представителят на домакините Евгени Гараничев.

Мартен Фуркад донесе второ злато за Франция от Сочи, след като демонстрира чудесно ски-бягане и въпреки пропуска си от „прав“ финишира пръв за време от 49:31.7 минути. Биатлонистът на Бундестима Ерик Лесер имаше уникалния шанс грабне титлата, след като премина чисто през огневия рубеж, но в крайна сметка силите му стигнаха за сребро.

Рожденикът Евгени Гараничев пък си направи чудесен подарък, като спечели бронзовото отличие на домашната Олимпиада, след като записа време от 50:06.2 минути. Разочарованието остава за Симон Едер от Австрия, който остана на само 3.3 секунди от почетната стълбичка. Топ 6 се допълва от сънародника му Доминик Ландертингер и Жан-Гийом Беатрикс. Олимпийският шампион от Ванкувър Емил Хегле Свендсен пък остана едва 7-ми, само с 1 грешка.

Българският отбор днес се представи по-убедително, като Красимир Анев завърши на 36-та позиция с 2 пропуска от третата стрелба, които го лишиха от място в топ 10. Владимир Илиев пък зае 39-тото място, като приключи с общо 3 пропуснати мишени, докато Михаил Клечеров и Мирослав Кенанов са съответно 68-ми и 75-ти.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации