RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Невероятен Юзуру Ханю поведе при мъжете във фигурното

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
21:45, 13 фев 2014, Автор: , Преглеждания:218

hanyoЮзуру Ханю от Япония поведе в битката за олимпийското злато в Сочи в мъжката надпревара във фигурното пързаляне. На втората позиция е Патрик Чeн (Канада), докато за момента на третото място се намира Хавиер Фернандес (Испания).

Юзуру Ханю се представи блестящо на леда в кратката програма и бе подобаващо оценен за безгрешните скокове, като постави нов световен рекорд в мъжкото фигурно пързаляне от 101.45 точки. Втори е трикратния световен шампион Патрик Чен, който също се представи на ниво и завоюва 97.52 точки.

Битката за бронзовите отличия обаче обещава да е жестока, като за момента трети е двойният европейски шампион и надежда на Испания Хавиер Фернандес с 86.98 точки, но още цели 9 фигуриста имат шанс за третото място. 12-тия Михал Брезина (Чехия) е на 5 точки, докато 4-тия Дайсуке Такахаши (Япония) е едва на 58 десети.

Участие във волната програма ще вземат първите 24 фигуриста, като финала се затваря на 60.41 точки. В него няма да участва и надеждата на Русия Евгени Плюшченко, който се отказа поради болки в гърба.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации